Geschiedenis van Aktiesport

1982: Eerste Aktiesport winkel geopend

De geschiedenis van dit winkelformat gaat terug tot 1982, toen de eerste Aktiesport winkel in Gouda werd geopend. Het doel was bekende sportmerken tegen de laagst mogelijke prijs aan te bieden. In de vierendertig jaar die volgden groeide Aktiesport uit tot een landelijke keten met 180 winkels. Een deel van de grote uitbreiding is te danken aan de shop-in-shop constructie met schoenenwinkel Scapino. Deze gespecialiseerde, kleinere Aktiesport-filialen hebben een selectief, opmerkelijk assortiment om het sportassortiment van Scapino met grote merken als Nike en adidas aan te vullen.

Eind 2011 werden de eerste filialen voorzien van een orderscherm, waarvan de meeste grote Aktiesport winkels meerdere schermen tellen. Hiermee hebben zij toegang tot de gehele collectie.

2015: Lancering nieuw concept

In oktober opent het eerste flagshipstore op de Nieuwendijk in Amsterdam. In februari 2016 volgde een tweede op de Kalverstraat. Beide filialen worden ingericht volgens het nieuwe concept, die jonger en frisser is, met een street-smart mentaliteit. Deze verbinding met de consument en hun standpunt vertaalt zich in een mannelijk, duidelijk en open ontwerp van de winkel met veel digitale middelen om de taal van de doelgroep te spreken. Aktiesport: new game, new rules.

2016: Een nieuwe eigenaar

In maart 2016 diende een nieuwe eigenaar aan: JD Sports Fashion PLC neemt de formules Perry en Aktiesport over via haar nieuw opgerichte dochteronderneming Sports Unlimited Retail B.V.

Peter Cowgill, Exectutive Chairman van JD Sports, gaf commentaar:

“We zijn zeer verheugd met de overname van deze gevestigde retailondernemingen, die onze aanwezigheid in Nederland zullen versterken in lijn met onze ambitie om onze Europese voetafdruk te vergroten.”

 

2016: Nieuw logo

In november 2016 introduceert Aktiesport een nieuw logo. Het merk Aktiesport wordt hiermee geladen in de vorm van voordelige slimme deals en in de zin van energie. Een jonge formule die de actie en energie van de straten en (voetbal)velden claimt.

Van sportwinkel naar sportmerk

Jongeren willen deel uitmaken van een gemeenschap. Ze hebben weinig verbinding met een winkel, maar hebben wel een sterke band met bepaalde merken, hun sportclub of hun team. Om die reden associëren we het logo met een merknaam. Met het logo voeren we dit team- en clubgevoel uit.

 

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Lees meer over werken bij Aktiesport en check onze laatste vacatures.