Formules Perry en Aktiesport laten wederom een positieve groei zien

Sports Unlimited Retail

Aalsmeer, 12 september 2019

Sports Unlimited Retail bv (‘SUR’) is trots te mogen melden dat de online en fysieke winkels van Aktiesport en Perry voor eerste half jaar, rekening houdend met de zachte winter begin dit jaar, wederom een positieve like-for-like sales groei laten zien. Dit is het derde half jaar op rij met een positief resultaat, sinds de oprichting van SUR in 2016 en de overname door JD Sports Fashion Plc. De resultaten voor de eerste helft van het boekjaar eindigend op 3/8/2019 zijn door JD Sports Fashion Plc bekend gemaakt voor de hele groep op 10 september 2019.

Groeiverwachting door klant centraal te stellen

SUR verwacht zowel on- als offline een verdere groei. SUR zal zich met haar omnichannel-strategie focussen op kwalitatieve groei en winstgevendheid. SUR verwacht dit boekjaar af te sluiten met een beter bedrijfsresultaat dan vorig jaar. Als onderdeel van de strategie, waarin de klant centraal staat, investeert de groep in een intensief trainingsprogramma voor al haar personeel en digitale retail innovaties, waaronder een nieuw IT platform, CX- software en een loyalty platform wat zal leiden tot een verbeterde customer journey.

Digitale Retail innovaties

SUR focust zich op een consistente en uniforme klantervaring, of de klant nu online winkelt, vanaf een desktop of mobiel apparaat, per telefoon of in een fysieke winkel. Om dat te realiseren wordt in de loop van dit jaar  een nieuw omnichannel platform uitgerold. Het platform ASPOS is een centraal gestuurde SAAS oplossing in de cloud van Valk Solutions. Alle transacties en klantgegevens van winkels en online komen realtime beschikbaar voor onder andere loyalty en customer experience toepassingen.

Deze maand zal ook de Cloud CX- software van QuandaGo in gebruik worden genomen. Dit stelt SUR in staat om een volgende stap te maken in het verbeteren van haar service en het professionaliseren van haar klantenservice. De nieuwe software biedt SUR-klanten een naadloze omnichannel ervaring op diverse spraak-, video-, mobiele en sociale platformen en de website. Door het toevoegen van nieuwe contactkanalen kan de klant op iedere gewenste manier contact met de retailer kan opnemen.

Eerder dit jaar werd ook al de Click & Collect tooling van Doddle geïntroduceerd, welke momenteel als pilot in 26 winkels draait.

Doddle Click & Collect balie Perry
Click & Collect balie Perry Sport & Adventure Utrecht
Entree Hoog Catherijne Perry Sport & Adventure Utrecht
Aktiesport Rotterdam Zuidplein

– NOOT VOOR DE REDACTIE –

OVER SPORTS UNLIMITED RETAIL
Perry & Aktiesport maken deel uit van Sports Unlimited Retail bv (SUR), een dochter van JD Sports Fashion Plc. Twee sterke retailformules die verder gaan, waar andere sportretailers stilstaan.

OVER PERRY
Met ruim 150 jaar aan sports heritage is de Perry formule onmisbaar op de high street en online. Perry heeft een zeer compleet aanbod van modische sport & adventure producten met innovatieve elementen. Daarnaast is Perry uniek in haar aanbod van sport & adventure binnen een multibrand concept. De flagshipstores in Utrecht en Rotterdam bieden een eigen Experience Box van waaruit verschillende events, trainingen en try outs worden georganiseerd. Je vindt Perry online op www.perrysport.nl, Instagram, Facebook, het Perry blog en via de eigen shop app. Perry heeft momenteel 37 winkels door heel Nederland.

OVER AKTIESPORT
Aktiesport biedt de juiste mix van complete voetbal gear, de laatste styles in streetwear en trends in sneakers altijd met een smart deal. De nieuwste collecties van leading (sport) brands, waaronder Nike, adidas, PUMA, Under Armour, FILA en Starter zijn te vinden bij Aktiesport. Aktiesport vind je online op www.aktiesport.nl, Instagram, Facebook, het Aktiesport blog en via de shopp app. Aktiesport heeft momenteel 61 winkels door heel Nederland.

JD Sports Fashion Plc is een toonaangevende multichannel retailer in sport fashion en outdoor merken in Europa, Amerika, Azië, en Australië. De groep heeft meer dan 2.200 winkels in een aantal retailformules en is trots op het feit dat het altijd haar klanten de nieuwste producten van de allerbeste merken biedt.

Voor persinformatie: SPORTS UNLIMITED RETAIL bv | Renske Jansen | Projectmanager Marketing & Communicatie | +31297 330 600 | renske.jansen@surbv.com |