ons verhaal

Hoewel SUR pas sinds 2016 bestaat, begint de échte geschiedenis in 1866 als Perry & Co haar eerste winkel opent aan de Kalverstraat in Amsterdam. Hoe zijn de Perry en Aktiesport formules geworden tot wat ze nu zijn?

1866 | Perry & Co opent eerste winkel in Amsterdam Kalverstraat

De familie Verster opent de deuren van Perry&Co. Hier worden innovatieve producten van over de hele wereld verkocht onder de naam Perry. De winkel voert de meest exclusieve en innovatieve producten, toegankelijk voor iedereen. Binnen no-time staat de winkel bekend als een van de grootste trendsetters in Nederland.

Tijdens de jaren ’20 wordt de concurrentie voelbaar. Er zijn meer kapers op de kust. Om de concurrentie vóór te blijven, focust Perry & Co zich op reizen en vrije tijd. Op dat moment zijn er maar weinig winkels met een eigen sportafdeling. Hiermee kan Perry & Co zich onderscheiden van de rest.

1960 | Perry van der Kar is de grootste sportwinkel van Nederland

In 1959 verkoopt Willem Verster Perry & Co aan warenhuis De Bijenkorf. In 1960 fuseert Perry & Co met sportwinkel Leo van der Kar. Ineens staat daar de grootste en meest professionele sportwinkel van Nederland. Niet langer onder de naam Perry & Co, maar als Perry van der Kar. 

1978 | Perry van der Kar + Sporthuis Centrum = Perry Sport

De Bijenkorf, moeder van dochterondernemingen Perry van der Kar en concurrent Sporthuis Centrum, besluit de twee bedrijven samen te voegen tot één grote, sterke sportafdeling: Perry Sport.

1982 | Eerste Aktiesport winkel geopend

Deze eerste winkel staat in Gouda, met als doel bekende sportmerken tegen de laagst mogelijke prijs aan te bieden. In de 34 jaar die volgden, groeide Aktiesport uit tot een landelijke keten met 180 winkels. Een deel van deze grote uitbreiding is te danken aan de shop-in-shop constructie met schoenenwinkel Scapino. Deze gespecialiseerde, kleinere Aktiesport-filialen hebben een selectief, opmerkelijk assortiment om het sportassortiment van Scapino met grote merken als Nike en adidas aan te vullen.

1984 | Perry Sport wordt onderdeel van V&D

Anton Dreesman besluit om Perry Sport over te nemen. Door dit besluit is Perry Sport officieel onderdeel van Vroom & Dreesman, maar ze blijft een opzichzelfstaande onderneming. Als later V&D onderdeel wordt van Vendex International gaat Perry Sport mee.

1994 | Perry Sport richt drie eigen merken op

De merken Spex, INQ en Wildebeast zijn elk gefocust op een eigen categorie binnen Perry Sport.

Spex is het merk voor beachwear en wintersportkleding, INQ focust zich op de atleet die het beste uit zichzelf wil halen en Wildebeast is er voor de avonturiers.

2006 | Perry en Aktiesport worden Unlimited Sports Group

Unlimited Sports Group (USG) is een nieuwe organisatie die bestaande retailers en merken in de wereld van Sport, Outdoor en Lifestyle samenbrengt. Met veel ambitie en passie voor sport, ondernemerschap, openheid en zelfvertrouwen, heeft USG als doel om de sportmarkt in de Benelux te veroveren.  

2010 | Omnichannel strategie

USG begint omnichannel te omarmen. Het doel is helder: het beste van twee werelden – on- en offline – combineren. Hier gaat enig onderzoek aan vooraf. Want in hoeverre gaat online groeien en welke investeringen zijn nodig om hierin vanuit de filialen – en andersom – te ondersteunen? USG is innovatief; al in 2010 maakt zij zich uitgebreid zorgen over dit thema.

2011 | Succes Perry en Aktiesport

Eind 2011 worden de eerste winkels voorzien van een orderscherm. Alle Aktiesport en Perry winkels hebben digitale schermen, waarvan de meeste grote filialen meer dan één. Hiermee hebben zij toegang tot de gehele collectie.

Shop-in-shops Perry

Perry opent meerdere shop-in-shop concepten door heel Nederland in warenhuis V&D. Met deze gespecialiseerde, kleinere Perry-filialen kan V&D meer Sport en Outdoor ademen. 

2015 | Lancering nieuw concept Aktiesport

In oktober opent het eerste Flagship store op de Nieuwendijk in Amsterdam. In februari 2016 volgde een tweede op de Kalverstraat. Beide filialen worden ingericht volgens het nieuwe concept, die jonger en frisser is, met een street-smart mentaliteit.

2016 | Sports Unlimited Retail

In maart 2016 diende zich een nieuwe eigenaar aan: JD Sports Fashion PLC neemt de formules Perry en Aktiesport over.

Nieuw logo voor Aktiesport

In november 2016 introduceert Aktiesport een nieuw logo. Het merk Aktiesport wordt hiermee geladen in de vorm van voordelige slimme deals en in de zin van energie. Een jonge formule die de actie en energie van de straten en (voetbal)velden claimt.

Vragen of opmerkingen?

Laat het ons weten!